8265
انگشتر نقره عقیق خطی
متن : یا کریم العفو
رکاب صفوی مهر فتاح زنجان
طول نگین 17.5 عرض نگین 13.1 میلیمتر
سایز رکاب 63 وزن انگشتر 9.1 گرم
قیمت : 260.000 تومان
فروش رفته
*****************************
انگشتر عقیق خطی
حکاک : استاد عبد
رکاب از جنس نقره بوده و دارای مهر ” شایستگان ” میباشد
متن : ان الله بالغ امره قیمت : فروش رفته
توکل که یکی از مراحل سیر سالکان الی الله است، همان، «گزینش و پذیرش وکیل» است و «وکیل» کسی است که از سوی موکّلِ خود، تدبیر و سرپرستی کاری را بر عهده میگیرد. هر کس در کاری که «خُبره» آن نیست یا توان آن را ندارد، وکیل می گیرد و چون انسان، بدون علم و قدرتی که خدای سبحان به او عطا می کند، در کارهای خود نه خُبره است و نه قدرت انجام آن را دارد، پس باید بر مبدئی که خبیر و قدیر است تکیه و اعتماد کند. پس، توکل آن است که انسان در همه کارها خود را جاهل و عاجز بداند و کار خود را به خدای علیم قدیر واگذار کند.
ما برای انجام کارها و دستیابی به اهداف خود همواره از اسباب و وسایلی استفاده می کنیم و برای رسیدن به مرحله توکل باید نه تنها همه آن اسباب و وسایل را از خدا و خدا را «مسبّب الاسباب» بدانیم، بلکه باید نه خود مدعی استقلال در برابر خدا باشیم و نه برای اسباب و ابزار فعل، استقلال در سببیت قائل باشیم؛ البته توکل آن نیست که انسان کار را به خود یا سایر اسباب و علل نسبت ندهد، بلکه بایدخدای سبحان را سبب اصیل و سبب ساز هر کاری بداند و همه ماسوا را شئون و مظاهر فاعلیت خدا بداند؛ زیرا هیچ سببی در تأثیر و سببیّت خود مستقل نیست و تنها به میزانی که خدای سبحان به آن سببیت بخشیده، قدرت تأثیر دارد.
خدای سبحان بهترین وکیلِ انسانی است که از خود هیچ علم و قدرتی ندارد؛ زیرا او تنها وکیلی است که هر چه را اداره کند خبیرانه و قدیرانه می تواند به انجام رساند: ﴿ کذلک الله یفعل ما یشاء ﴾[۱]،
﴿ ولکن الله یفعل ما یرید ﴾[۲]،
﴿ ومن یتوکل علی الله فهو حسبه إن الله بالغ أمره قد جعل الله لکل شیءٍ قدراً ﴾[۳]
و هر حکمی بخواهد می کند: ﴿ان الله یحکم ما یرید﴾[۴].
پس او سبب غیر مغلوب و شکست ناپذیر است و هیچ مانعی نمی تواند جلو نفوذ اراده او را بگیرد و او را از رسیدن به مرادش بازدارد و یا به گونه ای بین او و هدف فعل او حایل شود:
﴿ والله یحکم لا معقّب لحکمه ﴾[۵]
و چون همه علل و اسباب به او منتهی می شود او برای هر متوکلی «کافی» است:
﴿ فأعرض عنهم وتوکل علی الله وکفی بالله وکیلاً ﴾[۶].
اوست که انسان را هدایت می کند، هرگز به او خیانت نمی کند و جز خیر و نیکی برایش نمی خواهد، پس تنها بر او باید اعتماد و توکل کرد: ﴿ وما لنا ألّا نتوکل علی الله وقد هدانا سبلنا… وعلی الله فلیتوکل المتوکلون ﴾[۷].
قرآن کریم می گوید هر مؤمنی که چهره جانش را به سوی خدا متوجه کند و براو اعتماد کند به دستاویزی ناگسستنی تمسک جسته است: ﴿ فمن یکفر بالطاغوت ویؤمن بالله فقد استمسک بالعروة الوثقی لاانفصام لها ﴾[۸]؛
اما کسی که بر غیر خدا تکیه کند به تار عنکبوت چنگ زده است: ﴿مثل الذین اتّخذوا من دون الله أولیاء کمثل العنکبوت اتخذت بیتاً وإن أوهن البیوت لبیت العنکبوت لو کانوا یعلمون﴾[۹].
متوکل راستین کسی است که اراده خدا را بر اراده خویش ترجیح دهد و کار خداپسند را بر کار هوس پسند برگزیند؛ یعنی، به دین و احکام الهی عمل کند.
منبع : برگرفته از تفسیرموضوعی قرآن کریم – مبادی اخلاق در قرآن –تالیف : آیت الله جوادی آملی ج۱۱/صص ۳۶۳-۳۶۴
پی نوشت :
[۱] . سوره آل عمران، آیه ۴۰٫
[۲] . سوره بقره، آیه ۲۵۳٫
[۳] . سوره طلاق، آیه ۳٫
[۴] . سوره مائده، آیه ۱٫
[۵] . سوره رعد، آیه ۴۱٫
[۶] . سوره نساء، آیه ۸۱٫
[۷] . سوره ابراهیم، آیه ۱۲٫
[۸]. سوره بقره، آیه ۲۵۶٫
[۹] . سوره عنکبوت، آیه ۴۱
هنوز دیدگاهی ثبت نشده
اولین نفر باشید