سنگها و مهره های قدیمی و آنتیک
سنگها و مهره های قدیمی علاقمندان زیادی در سراسر جهان به خود اختصاص داده و همواره یکی از الگوهای شناخت سنگهای اصیل و گنجینه های به جای مانده از گذشته است و در این بخش از سایت پارس جواهر در حد بضاعت کوشیده شده تا گوشه ای از این زیبایی ها برای علاقمندان به تصویر کشیده شود.
در ابتدای صحبت یک تعریف اولیه و عمومی از مهره خواهیم داشت :
مُهره جسمیست دارای سوراخ از جنس شیشه، سرامیک، سنگ، گِل پخته، استخوان، چوب، صدف، مروارید، کهربا و کانیهای قیمتی و نیمه قیمتی نظیر عقیق، فیروزه ،… که با فُرمهایی نظیر گرد، کروی، تخم مرغی، توپی، استوانهای، مخروطی، هرمی و… در اندازه های مختلف به قصد زینت ساخته میشود. کیفیت و نوع سوراخ در مُهرهها به شکل و اندازه و کاربرد آنها وابسته بوده و همچنین یکی از شاخصه های مهم در شناخت و افتراق مهرههای قدیم از جدید میباشد.
در طی تاریخ از مهرهها در مقاصدی نظیر درمانگری و سحر و جادو و همچنین مراسم های آئینی نظیر مراسم تدفین، مراسم ازدواج ،… استفاده میشده و هنوز هم بر طبق باورهای پیشینیان در اقصای نقاط جهان از بومیان قاره امریکا و افریقا گرفته تا کشورهای عربی، اروپا، بومیان استرالیا و مردم ژاپن و شرق دور این کاربردها دیده میشود.
جالب توجه اینکه در مورد مُهرهها و سنگهای قدیمی ، کاربردهای عجیبی نیز دیده میشود. در قسمتهای مختلف جهان معتقد هستند که مهرهها خواص متافیزیک و ماوراءالطبیعه دارند و حتی طی مراسم خاصی جادوگران از بارور ساختن مُهرهها برای مقاصد خاصی استفاده میکنند. گروهی دیگر اعتقاد دارند که از خواص مُهرهها در زمینه انرژی درمانی و ایجاد کیفیات خاص روحی میتوان بهره جُست و مهرهها در آنچه که بیداری چاکراها و نیروی کندالینی نامیده میشود میتواند بسیار مفید باشد. البته همه این اعتقادات و کاربردها نیازمند مطالعه و بررسی دقیق هستند و نمیتوان این کاربردها که از قرنهای بسیار دور رایج بوده را به سادگی نفی یا تایید کرد.
آنچه که در این بخش خواهید دید طیف وسیعی از انواع مُهرههای قدیمی با ارزش عقیق، مهره مینایی، مهره گبری، مهره چشمی، مهره کیفی، مهره پیازی، مهره شیشه ای صفوی و قاجاری، مهره تراش موشکی، مهره خیاری، مهره دوکی، مهره مصور، مهره بودایی، مهره داوودی، مهره طلسم، مهره پادزهر و … خواهد بود که هر کدام با تصویر توضیح داده خواهد شد.
جهت ورود به بخش انواع مهره ها بروی تصویر زیر کلیک بفرمائید